Roxeanne Hazes komt na zes jaar met nieuw album 'De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen'

Ruim zes jaar na haar debuut brengt Roxeanne Hazes op 13 oktober haar langverwachte nieuwe album uit. De nieuwe plaat heet ‘De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen’ en wordt voorafgegaan door de nieuwe single ‘De Wereld Draait Door’. Het nieuwe album telt vijftien nummers en verschijnt zowel digitaal, op cd als op vinyl. Op 13 december presenteert Roxeanne het album in Paradiso Amsterdam.

Een album dat zo lang in de maak is, kan terecht een ‘moeilijke tweede’ genoemd worden. “Ik wilde met dit album niet over één nacht ijs gaan. Maar ik had nooit verwacht dat het zo lang zou duren. Vaak dacht ik dat ik er bijna was, om dan toch weer te realiseren dat ik dieper moest graven en dat er meer potentieel in zat,” aldus Roxeanne. “De afgelopen jaren zijn roerig geweest. Naast vele hoogte- en dieptepunten ben ik moeder geworden, heb ik enorm hard gewerkt en hebben we te maken gekregen met een pandemie. Maar ongeveer anderhalf jaar geleden ging het ineens hard, kwam alles plotseling samen en vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Samen met mijn geweldige producer Clifford Goilo heb ik de richting voor de rest van het album gevonden en nu zijn er vijftien nummers waar ik enorm trots op ben.”

‘De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen’ is een hoopvol album waarin de afgelopen jaren worden bezongen. “Dit album is echt een weerspiegeling van al die hoogte- en dieptepunten. De clichés zoals ‘een album als dagboek en therapie’ zijn in dit geval helemaal van toepassing. Ik zing over liefde, maar ook over afscheid nemen. Er zijn nummers over vriendschap, angsten, ontsnapping, zelfontdekking en nog veel meer. Ik maak een album in eerste instantie voor mezelf, maar ik hoop nu vooral dat anderen er kracht, herkenning en plezier uit kunnen halen.”

Net als haar debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ is dit nieuwe album muzikaal divers. “Maar ik denk wel dat het nog meer een geheel vormt, zowel qua thematiek als muzikaal. Dat is natuurlijk niet zo gek. Toen ik aan mijn debuutalbum werkte, was ik begin twintig. Nu ben ik dertig en weet ik veel beter wat ik wil, waar mijn kracht ligt en hoe ik wil klinken.” Van het album De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen verschenen eerder de nummers ‘Geen Sorry’, ‘Ik Ben Vrij’ en ‘ Signalen’.

Vandaag is het nieuwe nummer ‘De Wereld Draait Door’ uitgebracht. “Met dit liedje ben ik een gedachte-experiment aangegaan. Wat als je op het hoogtepunt van een geweldige relatie stopt? Als de angst dat het uit elkaar valt groter is dan het genieten van het moment? Dat was vaak mijn benadering. Zo bang dat iets goeds zou eindigen dat ik het zelf saboteerde om de mooie herinneringen levend te houden. Het is natuurlijk een ongezonde houding, maar het heeft wel mooie muziek voortgebracht.”

Tracklist De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen

 1. Op Wie Ik Niet Mis
 2. De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen
 3. De Wereld Draait Door
 4. Geen Sorry
 5. Nu Voorbij (interlude)
 6. Mes In Mijn Hart
 7. High
 8. Vals Beschuldigd
 9. Wat Ik Niet Moet Doen
 10. Kans
 11. Van Niemand Anders
 12. Signalen
 13. Vreemde Voor Mij
 14. Ik Ben Vrij

Roxeanne Hazes begon haar carrière op 13-jarige leeftijd. Ze verwierf bekendheid door honderden shows in Nederland en België. In 2017 bracht ze haar debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ uit, waarmee ze een nieuwe richting insloeg en meteen een Edison Award won. Ze trad op tijdens diverse tours en op festivals door het hele land. In het afgelopen jaar nam Roxeanne Hazes deel aan het muziekprogramma ‘Beste Zangers’, waarin ze indruk maakte met haar vertolkingen en onder andere scoorde met haar bewerking van het nummer ‘Vannacht’ van Blanks. Haar samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Donnie, getiteld ‘Der Af (Oya Lé Lé)’, is inmiddels bijna zeven miljoen keer beluisterd. Op 13 december zal Roxeanne Hazes haar nieuwe album presenteren in Paradiso Amsterdam. Deze show is bijna uitverkocht.